Miláno je proslulé svým dómem a módou. A pak ještě spoustou dalších věcí. Třeba fotbalovými kluby Inter Milán a AC Milán.  Ale ty první dva důvody na víkendovou návštěvu této metropole bohatě stačí. Navíc, když letenky do tohoto města jsou opravdu, ale opravdu, hodně levné. Tedy když nenecháte rezervaci zájezdu na poslední chvíli.
Co určitě musíte vidět:
Dóm – po Svatopetrské bazilice v Římě je milánská katedrála Duomo druhým největším chrámovým prostorem v Itálii. Náměstí, na kterém se hrdě tyčí, je srdcem celé metropole.
Poslední večeře – víte, kde lze na vlastní oči spatřit mistrovské dílo Leonarda da Vinci – fresku Poslední večeře Páně? Ano, v Miláně. Velmi rozsáhlé a nedávno restaurované dílo zdobí stěnu refektáře dominikánského kláštera, přilehlého ke kostelu Santa Maria delle Grazie.
La Scala – Milánský operní dům La Scala se řadí k nejprestižnějším institucím svého druhu na světě a přitahuje umělce těch nejzvučnějších měst. Zazářili tu Beethoven, Wagner, Paganini, Verdi, Rossini i Pavarotti, Caruso, Callas či Urbánková. Operní dům s neuvěřitelnou atmosférou se nachází na náměstí Piazza della Scala v samém srdci Milána, co by kamenem dohodil od známé galerie Vittorio Emanuele II. Návštěva milánské opery je prestižní společenskou záležitostí.

Kam za nákupy?

Milano, nákupní galerie Vittorie Emanuelle

Asi nejslavnější nákupním centrem je  galerie Vittorie Emanuelle II. (stanice metre Duomo). Navíc je jen pár krkoků od milánského turistického hitu – proslulého Dómu.
Vynechat byste neměli ani  jednu z hlavních milánských obchodních ulic – Corso Vittorie Emanuele.

Quadrilatero d’oro della moda –  Udivující množství butiků všech prestižních značek se soustřeďuje do tzv.  milánského „módního“ či „zlatého“ čtyřúhelníku „Quadrilatero d’oro della moda“.  Čtyřúhelník je vymezen ulicemi Via Montenapoleone, Via Manzoni, Via della Spiga a Corso Venezia, přičemž rozhodně nesmíte opomenout spleť vnitřních uliček.
Něco pro mladé – zkuste ulici Via Torino. Sem se vydávají za aktuálními trendy módy hlavně mladí a odpovídají tomu i ceny a typy obchodů – spíše než exkluzivní značky tu najdete obchody s dostupnější módou, jako například OVS, DANI či obuvnictví Passi Italiani.
Outlety – Milánské outlety jsou proslulé. Přímo v centru na ulici Via Montenapoleone je outlet s názvem D Magazine .  Dalším  Il Salvagente, který je schovaný ve dvoře vnitrobloku domu na Via Fratelli Bronzetti mezi Via Archimede a Via Melloni. V okolí Milána jsou  však další  tři outletová centra – Foxtown , Serravalle  a Vicolungo. Do všech jezdí každý den z centra Milána autobusy. Jízdenka stojí 20 euro.
Jak do Milána? Samozřejmě letecky ….
Je dobré vědět, že v okolí Milána se nacházejí 3 letiště.
Malpenza – jedno z největších evropských letišť. Leží cca 45 km severně od Milána.
Bergamo – využívají  především nízkonákladoví dopravci.
Linate – slouží především pro vnitrostátní přepravu.

Nabídka leteckých Eurovíkendů do Milána s CK SLAN tour